onsdag 23. mars 2011

En litt mislykka bakst idag... jaja!


Helluuuu! Idag va det tejbud på sånn 1-2-3 bakepakke på butikken, so ej tenkte at ej sku prøve mej på sånn brødbaking da :) Tilsatte nokke ekstra med linfrø da, ska visst ver so bra.

Alt såg no greitt ut når ej elta deiga, vart fin full i frø, namnam:) Ej hekje sånn brøform da, so delte opp deiga i 4 å tenkte ej sku prøve sånn brytebrød.

Snitta nokken av dei i 4 å nokken i 2. So sku d hevast. Sto no i 1 time da over vannbad. Men hevakje sje nokke særla...hmmm...kanskje dei heva sej i ovn da tenkte ej..

Det gjor dei altså ikkje, å dei måtte stå ekstra i ovnen, vart ikkje skikla gjønåsteikt, å jah...
Å ej so ha gleda mej t nybaka brød me gräddost :) mmmmm! Vart knallhardt nokke ta det ...so d meste gjekk i bosset... ai ai ai! ikkje heilt vellukka!:p Ka gjor ej feil da? veit dåkke?
Sitt no her å knaska no, men ka jer vel det, når ej fekk igjen på skatti :) GLEDE!

1 kommentar:

Jill Alice sa...

Mi erfaring e at grovt brød heva generelt dårlig. Til grovare deig til vansklegare e det.
Ej he vel berre nøya mej med å ikkje lage det grovare 1 del grovt og 3 dela fint. Då gjeng det stort sett bra. Vist ej nerma mej 50/50 hevar det somregel ikkje...

Et anna triks e å kna dei ekstremt mykje dersom det e grovt. Til meir ej knar til bedre sønst ej deiga blir. 10 min bruka ej å sette som minimum :)
He lest at det e viktig å kna for å utvikle bindemiddeleg gluten i deiga, som igjen bidrar til å lage små luftbobler slik at den hevar.

Uansett, trening gjær meister ;)